2014 Utsmykking/Public Art - Selmer

Bilde: Selmers representanter og og  Kurator Helga Marie Nordby.

Kunstnere:  Crispin Gurholt, Sophie Berntsen og Esther maria bjørneboe

              

      

 Tekst fra Selmers nettsider:

SELMER UTVIDER SAMTIDSKUNSTSAMLINGEN


Selmers private samtidskunstsamling, beskrevet som en av Norges mest aktuelle, kompletteres nå med verkene til fire nye kunstnere. Torsdag 4. september 2014 fant avdukingen sted, der vi kunne skilte med ny utsmykning på hele syv møterom. De nye kunstverkene består av en kombinasjon av fotografier, collager, tegninger og malerier.

Ulik og unik sammensetning

Samlingen er satt sammen av sterke individuelle arbeider som gir grunnlag for umiddelbar refleksjon, og samtidig gir en rik og kompleks dybde som utvikler seg over tid. Flere av arbeidene er laget spesielt for Selmers lokaler og integrert i selve arkitekturen.

Samtidsaktuelle kunstnere

De fire nye kunstnerne representert i samlingen, Sofie Berntsen, Esther Maria Bjørneboe, Crispin Gurholt og Linn Pedersen er alle sterke norske kunstnerskap som vises stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Sofie Berntsen, som også snart er aktuell med en større soloutstilling på Museet for samtidskunst, Rameaus nevøer, som åpner 7. november, har levert seks ulike verk; fem oljepasteller og en tegning.

Esther Maria Bjørneboe, deltar i år på Høstutstillingen og arbeider med et større bestillingsverk for Hønefoss Vgs via KORO (Kunst i offentlige rom), som skal være ferdig høsten 2015. Til Selmer har Esther Maria levert fire verk fra serien Landskapskonstruksjoner.

Crispin Gurholt, er aktuell med utstillingen Please Kill Me på Galleri K i Oslo. Hos Selmer er Crispin representert med fotografiet "Darkroom".

Linn Pedersen, har vært representert på flere utstillinger utenfor Norge i 2014, senest våren ved WIELS Contemporary Art Centre i Brussel og samtidskunstgalleriet Sinne i Helsinki. Selmer har kjøpt syv verker fra samlingen Sedimentaly, seks fotografier og ett tekstilarbeid.

Langsiktig satsning

Helga-Marie Nordby, freelancekurator, har siden 2008 vært kurator for Selmers samtidskunstsatsning og den nå, betydelige samlingen av samtidskunst som utsmykker Selmers lokaler på Tjuvholmen. Blant verkene finner du en interesse for populærkultur og kontraster kombinert med verdier av en mer varig karakter som natur og kunnskap.

De samlede verkene utgjør et eget univers som står godt til byggets moderne arkitektur og underbygger Selmers innovative holdninger. I dag fremstår utsmykningskonsept som en viktig del av Selmers identitet og skal bidra til å inspirere til samtale, kreativitet og bevisstgjøring av vår omverden.